1 Decembrie, Ziua Națională a României


          Poate ne întrebăm ce mai înseamnă azi patriotismul sau Ziua Națională, valori mult vehiculate în ultimul timp și, uneori, mai mult în sens propagandistic. Într-adevăr, poate dorul de țară nu se mai simte azi așa cum l-au trăit înaintașii noștri, care s-au sacrificat pentru ca țara mamă să nu mai fie atât de văduvită de propriii ei fii.

            Cu toate acestea, nu putem rămâne indiferenți la tot ce ne definește și ne unește, oriunde ne-am afla, adunându-ne laolaltă pe toți cei al căror suflet mai vibrează la sunetul clopotului din catedrala Marii Uniri. Și, deși ziua de 1 Decembrie nu se mai poate serba momentan ca de obicei, vom sărbători altfel, fiecare în „mica Romă” din sânul familiei, dar cu sufletul alături de cei care s-au jertfit cândva pentru ca azi inimile tuturor românilor să poată bate la unison, dând „dovezi în lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman”.

            Așadar, în situația pandemică pe care o trăim azi, gândul nostru se îndreaptă cu recunoștință atât către marile spirite ce-au înfăptuit Unirea din 1918, cât și către eroii zilelor noastre, cadre medicale și militare și toți cei care contribuie la binele acestei națiuni.

           Autoarea acestor rânduri, prof, Mihaela Laioș, împreună cu întreg personalul Școlii Gimnaziale Nr.2 Sebeș, vă adresează urarea

La mulți ani tuturor românilor!