Mesaje de început de an școlar 2021-2022

Mesajul echipei de conducere a Inspectoratului Școlar Județean Alba

Gând de început de an școlar

Dragi elevi,
Dragi dascăli,
Stimați părinți,

Iată-ne împreună la startul unui nou an școlar! Un an pe care îl dorim să fie în normalitatea de care cred că ne este dor tuturor. Am avut, știm cu toții, doi ani cu transformări profunde, generate de pandemie, cu încercări și provocări, cu distanțare și măști, cu digitalizare și învățare online, la care ne-am adaptat continuu.
Observăm că lumea se schimbă, uneori imprevizibil, dar în tot acest context rămâne importantă educația și mai ales valorile perene de la care nu trebuie să ne îndepărtăm și pe care nu este bine sa le pierdem : adevărul, curajul, bunătatea, comuniunea, toleranța, demnitatea.
Dragi elevi,
Informațiile sunt astăzi la îndemâna voastră, foarte accesibile, la un click distanță de voi, dar mai mult decât de informație aveți nevoie de trăire împreună în comuniune, de socializare, de a ne forma învățând unii de la alții și de a ne dobândi încrederea în noi și în ceilalți! Viața noastră prezentă și viitoare are frumusețe doar prin zâmbetul vostru, prin inocența voastră a copiilor! Suntem siguri că nu ați uitat să râdeți, că nu ați uitat jocul și că veți reda viața, veselia si lumina școlii. Dați ascultare profesorilor, părinților, bunicilor, pentru că ei sunt cei care trăiesc prin voi și pentru voi și au o singură dorință – ca voi să fiți bine!
Dragi dascăli,
Voi, ca oameni mari, preocupați de misiunea nobilă, plină de responsabilități pe care o implică profesia de dascăl, sunteți mereu cu gândul la propria desăvârșire pentru a oferi model de inspirație elevilor! Fiți exigenți in primul rând cu voi, fiți îngăduitori cu copiii, încurajați-i în învățare, susțineți-i și dați-le încredere că pot reuși! Copiii au nevoie de empatie, de prietenie, de înțelegere, răbdare, toleranța… Voi le puteți oferi toate acestea, ați demonstrat cu fiecare generație că se poate!
Dragi părinți,
Plecăm la drum în noul an școlar, împreună, mai uniți, mai înțelepți, mai îngăduitori unii cu alții! Perioada dificilă pe care am traversat-o a fost o experiență de viața din care am învățat că atunci când împreuna, părinți și profesori, avem un singur scop, când colaborăm pentru atingerea lui, reușita este certă!
Cred că putem împreună, de dragul copiilor noștri și pentru o lume mai buna, să fim un gând și o voința!
Echipa Inspectoratului Școlar Județean Alba este mereu preocupată ca fiecare școală să asigure starea de bine a elevilor și dascălilor! Susținem demersul educațional și efortul fiecărui dascăl de a construi contexte de învățare adaptate momentului și nevoilor copiilor!
Suntem alături de copii, de colegi și părinți, ca împreună să fim mai buni într-o lume mai bună!
SUCCES și ÎMPLINIRE !!!


Mesaj din partea conducerii Poliţiei Municipiului Sebeş