„Și noi gândim verde”


„Și noi gândim verde” – proiect sponsorizat de S.C. Kronospan Romania S.R.L

Decembrie 2016 – Aprilie 2017

Trăim într-o lume care se îngrijorează tot mai mult de modificările distructive pe care omul le aduce mediului, ce amenință viitorul populației globului. Este necesară o exploatare echilibrată a mediului înconjurător. Pentru a acționa în acest sens omul trebuie să devină conștient de impactul său asupra mediului încă din copilărie. Astfel, prin anumite activități școlare, elevii pot dezvolta atitudini corecte față de mediul înconjurător.

Acest proiect s-a născut dintr-o idee lansată de firma Kronospan Romania S.R.L., prin fundația Kronospan, “THINK GREEN for Our Future”, pentru mai multe țări în care firma își desfășoară activitatea.

Proiectul a cuprins mai multe subproiecte, în cadrul cărora elevii au colectat materiale reciclabile pentru confecționarea ornamentelor prezentate la Târgul de Crăciun 2016 și mărțișoarelor de la Târgul de Mărțișor 2017, au colectat în saci speciali PET-uri, au plantat în ghivece flori pentru îmbunătățirea aspectului celor două clădiri ale școlii și au plantat puieți la Petrești cu ajutorul Ocolului Silvic.